Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Muhtarlarımız | Resmi Kurumlar | Ürünlerimiz | İletişim

EN ÇOK OKUNANLAR

Limonlu Kasabası Tarihi

Mersin İli,Erdemli İlçesine bağlı olan Limonlu Kasabası;Yüzölçümü 600 Hektar, son nüfus sayımına göre nüfusu 4.249 olan şirin bir beldedir.

sayımına göre nüfusu 4.249 olup, yaz aylarında bu nüfus 15-20.000’i bulmaktadır. Kasabamız, Mersin’e 45 Km., Erdemli ilçesine 8 Km uzaklıktadır. Doğusunda Kocahasanlı Kasabası, Batısında Kumkuyu Kasabası, Kuzeyinde Batı Sandal Köyü, Güneyinde ise  Akdeniz’le çevrili olup, sahilden içerilere doğru çıkıldığında Toros Dağlarının Kasabamız içerisinde bıraktığı tepecikler arasında kalan vadilerde her türlü tarımın yapılabileceği araziler ile karşılaşılır. Antalya’yı Mersin’e  ve Güneydoğu Anadolu’ya bağlayan D-400 Karayolunun  Kasabamız içerisinden geçmesi turizm yönünden Kasabamızın değerini bir kat daha arttırmaktadır. 4000 metrelik sahil bandımız pırıl pırıl denizi ve kumsalıyla yerli ve yabancı turist ve turizmcilerin ilgi odağı olan kasabamız tipik bir Akdeniz Beldesi haline gelmiştir. Lamas Antik kalıntıları ile tarihi su kemeri ve Lamas vadisi belediyemiz hudutları içerisinde kalmaktadır.

Kasabamız ayrıca tarihi ve turistik bakımdan önemlilik arz eden, Kız kalesine 13 km, Cennet Cehennem ve Kanlı divane tarihi kalıntılarına 11 km, Elesiasabaste antik şehrine 8 km. mesafede olup, yine turizm için gerekli olan ve önem arz eden, hava alanına (Adana) 110 km, Otaban’a (Çeşmeli Kasabası) 17 km., Jandarmaya (Erdemli İlçesi) 8 km. ve Yat Limanına (Kumkuyu Kasabası) 4 km. uzaklıktadır.

Kasaba Halkının geçim kaynağı narenciye olduğu gibi turfanda yaş sebze seracılığı ve yeni ev pansiyonculuğu da bulunmaktadır. Son yıllarda ikinci konut durumunda olan yazlık evleri turizme kazandırmak için çalışmalar yapılmış ve kasabamızdaki ikinci konutlar da turizmin ve turistlerin hizmetine sunulmaya başlanmıştır. Ulaşım sorununun olmadığı beldemiz bu konuda önemli bir yer haline gelmiştir.

Yazdyrylabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Tarihimiz

En Çok Okunan Haberler

Yeni Web Sayfamızı Nasıl Buldunuz?

Tüm Anketler

Saat & Tarih